вівторок, 2 березня 2021 р.

 
ТОП-5 правил: як впевнитись, що те, що ми бачимо в мережі, є правдою?

  • Уважно прочитайте публікацію і проаналізуйте її з точки зору – чи є тут щось, що схоже на неправдиві факти. Наприклад, чи описано все мовою фактів, чи це чиясь особиста думка? Чи виглядають зображення реальними, чи все ж таки схожі на фотошоп? Потім перевірте дані за допомогою додаткового пошуку інформації на цю тему.
  • Зазвичай автори додають своє ім’я до статті і за допомогою пошукової системи можна знайти додаткову інформацію про цих людей для того, щоб більше дізнатися про їхній досвід та діяльність.
  • Перевірте дату публікації. Зазвичай ресурси вказують дату, коли була опублікована інформація. Це також дозволить захистити себе від неактуальних даних.
  • Зупиніться на мить перед тим, як щось опублікувати. Розгляньте можливі наслідки розміщення – чи дійсно Інформація правдива? Чи така публікація вплине на вашу репутацію? Яким чином інформація може бути використана іншими користувачами?
  • Будьте обережні при комунікації з незнайомцями в мережі. Поставте собі запитання, чи якимось чином може вам зашкодити інформація від сторонньої людини? Чи хтось намагається вплинути на вас? Чи можете ви довіряти цій людині?

Немає коментарів:

Дописати коментар

  ТОП-5 правил: як впевнитись, що те, що ми бачимо в мережі, є правдою? Уважно прочитайте публікацію і проаналізуйте її з точки зору – чи є ...